Wat is netflix?

Netflix is een online videodienst die het mogelijk maakt om on-demand films en series te streamen op je pc, laptop, smartphone of tablet. Dit houdt in dat je niet hoeft te wachten tot je film of serie klaar is met downloaden, je kunt het direct kijken zolang je een werkende internetverbinding hebt. Netflix wordt aangeboden in een abonnement.
Netflix kent al meer dan 20 miljoen leden in Amerika. Momenteel is Netflix bezig met een slag te slaan in Europa. Sinds 2012 is de dienst beschikbaar in sommige landen van Europa. Dit zijn Engeland, Denemarken, Zweden, Finland, Noorwegen en Nederland.

De streamdienst heeft afspraken gemaakt met grote filmproducenten zoals Paramount Picture, Lionsgate, Time Warner en Dreamworks Animation. Hierdoor heeft het de volledige rechten om legaal films en series aan te bieden via het programma. Ook heeft Netflix een speciale overeenkomst met Disney Studio waardoor het een groot arsenaal aan Disney-films en Pixar-films kan aanbieden.

Er zijn speculaties bekend dat Netflix in Amerika extra geld beschikbaar heeft gesteld om voor sneller internet te zorgen voor hun klanten. Zo betaalt het bedrijf een Amerikaanse internetprovider meer geld zodat klanten hun Netflix-abonnement niet op zouden zeggen. Het internet werd door de vele gebruikers dichtgeknepen en dit zorgde voor een langzame verbinding voor de klanten. De streamdienst werd voor veel mensen onbruikbaar en het aantal abonnementen daalde flink. De boosdoener is in dit verhaal Comcast, een Amerikaanse internetprovider. Er is door Netflix aangetoond dat het aantal klachten enorm steeg naar mate het bedrijf besloot Netflix slomer door te geven aan de klanten.

Dit geeft aan wat Netflix overheeft voor hun klanten. Als het een externe partij is die zorgt voor belemmeringen, zorgen zij dat het budget groter wordt en de problemen gewoon uit de weg geholpen worden. Een sterk bedrijf met een enorm handige aanbiedende diensten.