Welke accessoires passen bij bontkleding?

Bij bont kun je ontzettend veel dragen. Door de neutrale kleuren die bont van nature heeft kun je naar hartenlust combineren. En het feit dat bont ook steeds vaker in allerlei vrolijke, niet natuurlijke tinten geverfd wordt, maakt de mogelijkheden nog veel uitgebreider. En geverfd of niet, met bont kun je prachtige combinaties maken met allerlei uiteenlopende accessoires.

 

Bont en sieraden

Doordat bont tegenwoordig in zoveel verschillende kleuren verkrijgbaar is kun je heel makkelijk combineren met allerlei soorten sieraden. Wat dacht je van een fijn gouden kettinkje met een klein hangertje gecombineerd met een klassiek, lang model bontjas. In die combinatie kom je goed voor de dag. Hou je van iets stoerder, dan zou je kunnen kiezen voor een korter model jas tot op de heup gecombineerd met grote oorbellen. Deze combinatie maak je helemaal af door je haar te dragen in een hoge paardenstaart of in een knot. Hou je van iets vrolijks? Kies dan voor een kort jasje van gekleurd bont dat je combineert met een opvallende ketting met grote, gekleurde stenen. Laat je haar los of maak het half vast, en je maakt een spetterende indruk. Een opvallende zonnebril past vaak ook wel bij zo’n outfit.

 

Bont en leer

Bont in combinatie met leer ziet er heel sophisticated uit. Om dierenleed te voorkomen en je een hoop kritiek te besparen, kies je het beste wel voor imitatiebont en -leer. Ook met de niet echte varianten van deze dierproducten kun je er super mooi uitzien. Een skinny spijkerbroek met een bruine leren riem kun je bijvoorbeeld heel stoer en eigentijds combineren met een kort bontjasje. Of een wat langer model bontjas tot op de knie en daaronder zwarte of bruine lange leren laarzen. Dan kom je stijlvol en elegant voor de dag.

 

Bont en hoeden

Ben je niet bang om een beetje op te vallen? Kies dan voor twee echte eyecatchers en kleed je in bont in combinatie met een hoed. Dan kan het haast niet anders dan dat iedereen nog even naar je om kijkt. Een heel mooie combi is een kort jasje van bont en een wollen baret. Je kunt daarbij kiezen voor kleur, maar je kunt het ook heel neutraal houden. En natuurlijk kun je kiezen voor een jas in een natuurlijke kleur als bruin, grijs of wit en die combineren met een gekleurde baret of andersom. Wat er ook prachtig uitziet, is een half lange bontjas gecombineerd met een zogenaamde deukhoed. Dan kom je zeker weten goed voor de dag.