Dit zijn dé modetrends voor de herfst en winter

De trends voor de herfst en wintermaanden beloven veel goeds als we de experts mogelijk geloven. Wat precies de trends zijn lees je hieronder.

Uiteenlopende trends 

Komend seizoen staan in het teken van outdoor kleding tot aan tweedstoffen, doorzichtige materialen tot aan Red Button jeans. De herfst en wintertrends lopen flink uiteen. 

Opvallende kleuren

Komend seizoen staat geheel in het teken van opvallende kleuren. Hoe opvallender je outfit hoe beter. Kies komend seizoen dus outfits met felle kleuren en opvallende materialen zoals fluweel of leer. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een opvallend patroon. De bekende kledingmerken doen allemaal mee met deze trend. Wat we komend seizoen vooral gaan zien is een pak in een opvallende kleur zoals roze. Een roze pak met een mooie blouse en een paar mooie instappers zijn ideaal voor een dagje kantoor. 

Leer

Leer is altijd al populair geweest in bijna elk seizoen. Maar komend seizoen kunnen we er al helemaal niet onder uit. Merken zoals Hermès, Bottega Veneta lieten allemaal outfits met leer in allerlei soorten en maten zien op de catwalk. Hierbij is dus alles mogelijk. Denk hierbij aan een lange jurk, rokjes, pakken, passen of een top. Ben je niet van de dierlijke producten? Geen probleem er zijn ook genoeg vegan lederen kledingstukken verkrijgbaar. Met een paar vegan lederen laarzen hoor je er helemaal bij. 

Gorpcore

Gorpcore is een trend wat we de komende periode gaan vaak terug gaan zien in het straatbeeld. Gorpcore staat voor Good ‘OI Raisins and Peanuts, dit is een bekende snack die je meeneemt als je gaat hiken. De stijl staat bekend om het dragen van functionele outdoor kleding. Denk hierbij aan grote parka’s en fleecejassen. Merken zoals North Face zagen we natuurlijk al vaker maar nu komt ook het outdoormerk Arc’teryx steeds vaker in het straatbeeld terug. 

Tweed

Tweed is een grove, wollen stof afkomstig uit Groot-Brittanië. Tweed is een stof waarmee je er binnen no-time ontzettend stijlvol en chique uitziet. Vooral merken als Louis Vuitton maken hier dit seizoen veelvuldig gebruik van. 

Doorzichtige stoffen

Dit jaar zijn de doorzichtige stoffen weer helemaal terug van weggeweest. Denk hierbij aan rokken, tops en jurken waarmee je net genoeg bedekt. Het is zeer gewaagde en gedurfde trend maar hij is uitstekend toepasbaar bij diverse outfits. 

Grote silhouetten

Komend seizoen staat in het teken van grote jurken die tot aan de grond komen. Merken zoals Saint Laurent laten ontzettend grote silhouetten zien op de catwalks. Er staat dus wat spectaculairs te wachten komend seizoen.